Taalstages Frans, Engels en Nederlands in immersie, zomer 2018 Monitoren | ABCzaam
ABCzaam

ABCzaam - Taalstages

Als monitor sta je vooral in voor de animatie. Dit zijn je belangrijkste activiteiten:

‘s Ochtends: Je organiseert een sportmoment. Dit gebeurt meestal individueel of per 2 en wordt voorafgegaan door een collectieve opwarming. Welke sport je ook doet, je zult er altijd voor zorgen van de gelegenheid gebruik te maken om nieuwe woorden aan de leerlingen aan te leren.

’s Middags: Het zangmoment. Zingen in een vreemde taal is een uitstekende manier om een heleboel woorden en uitdrukkingen te leren. En het brengt natuurlijk sfeer!

‘s Namiddags: Je organiseert met de hele ploeg monitoren een groot spel, zoals Cluedo, Eén tegen allen, een bosspel, …

‘s Avonds: Je animeert iedere dag een creatief atelier met een achttal leerlingen. Het kan hier gaan om een atelier Theater, Muziek, Dans, Knutselen, Wetenschappelijke experimenten, ... Op het einde van de stage stellen je leerlingen het resultaat voor aan de rest van de groep.

Verder begeleid je de jongeren de hele dag (tijdens de maaltijden, de ontspanningsmomenten, enz.). Wanneer de leerlingen in de les zitten, heb je de tijd om samen met de rest van je ploeg de verschillende activiteiten voor te bereiden. Jullie worden bijgestaan door een verantwoordelijke monitor, die veel ervaring heeft.